Etusivu > Viro 90 vuotta > Viron 90-vuotisjuhlakonsertit

Viron 90-vuotisjuhlakonsertit

Helsinki-Tallinna seuran hallitus toivottaa kaikille lukijoille rauhaisaa pääsiäistä !

Tallinnan Kamariorkesteri

Viron 90-vuotisjuhlakonsertit 12-14 huhtikuuta

Eri Klasin johtaman Tallinnan Kamariorkesterin Viron 90-vuotisjuhlakonsertit Lahdessa, Tampereella ja Helsingissä

Konsertti Helsingissä Finlandia-talossa on Viron musiikkilahja Suomelle – ilmaiset liput 26.2. alkaen saatavissa Finlandia-talon lippupalvelusta!

VIRON 90-VUOTISJUHLAKONSERTTI-MUSIIKKILAHJA MUSIKAALISELTA MAALTA

  • Ülo Krigul – Presence – kantaesitys
  • Erkki-Sven Tüür – Sellokonsertto
  • Arvo Pärt – L’abbé Agathon
  • Helena Tulve – Viulukonsertto – kantaesitys
  • Jaan Rääts – Konsertto kamariorkesterille op.16


HELEN LOKUTA, mezzosopraano
SILVER AINOMÄE, sello
JAAKKO KUUSISTO, viulu

TALLINNAN KAMARIORKESTERI Kapellimestari ERI KLAS

12.4. klo 19.00 SIBELIUSTALO, LAHTI
13.4. klo 15.00 TAMPERE-TALO, pieni sali, TAMPERE
14.4. klo 18.00 FINLANDIATALO, HELSINKI

Maansa eturivin muusikoista koostuvan Tallinnan Kamariorkesteri perustettiin 1993, sen ensimmäisenä taiteellisena johtajana ja ylikapellimestarina toimi Tõnu Kaljuste. Orkesteri on alusta asti tehnyt tiivistä yhteistyötä Viron filharmonisen kamarikuoron kanssa sekä esiintymisten että levytysten muodossa. Orkesteria ovat johtaneet virolaiskapellimestarien lisäksi mm. John Storgårds ja Juha Kangas, joka on toiminut sekä orkesterin taiteellisena johtajana että taiteellisena neuvonantajana ja päävierailijana, sekä Richard Tognetti, Terje Tonnesen, Samuel Wong, Valentin Zhuk ja Daniel Raiskin. Maansa eturivin muusikoista koostuvan kamariorkesterin jäsenet esiintyvät ahkerasti solisteina ja kamarimuusikkoina. Sen konserteista vastaa Tallinnan filharmoninen seura, jonka taiteellisena johtajana on suomalaisyleisölle tuttu kapellimestari Eri Klas. Orkesterin solisteina ovat vierailleet monet kansainvälisesti tunnetut taiteilijat kuten Arto Noras, Viktor Tretjakov, Natalia Gutman, Andrew Lawrence King, Pekka Kuusisto, Anu Komsi ja Marko Ylönen. Ulkomailla orkesteri on esiintynyt monien Euroopan maiden lisäksi Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Japanissa.

Eri Klas on 40-vuotisen kapellimestarinuransa aikana johtanut noin 100 orkesteria yli 40 maassa. Hän on työskennellyt pitkään Estonia-teatterissa sekä mm. Tukholman kuninkaallisessa oopperassa ja Suomen Kansallisoopperassa. Tamperelaisyleisölle hän tuli tutuksi toimiessaan Tampere Filharmonian taiteellisena johtajana 1998-2006, minkä jälkeen hänet kutsuttiin orkesterin kunniakapellimestariksi.

Sinfonia Lahden konserttimestarina toimiva Jaakko Kuusisto esiintyy paljon myös solistina ja kamarimuusikkona kotimaassa ja ulkomailla. Lisäksi hän työskentelee säveltäjänä ja sovittajana, ja yhä useammin hänet nähdään myös kapellimestarina. Hän toimii myös Oulu Sinfonian päävierailijana.

Useissa kansainvälisissä sellokilpailuissa menestynyt Silver Ainomäe on valmistunut Sibelius-Akatemian solistiluokalta opettajanaan Arto Noras, minkä lisäksi hän on opiskellut Guildhallin musiikki- ja draamakoulussa 2005-06. Ainomäe valittiin 1999 Claudio Abbadon perustamaan nuorten muusikoiden Gustav Mahler -orkesteriin, jonka mukana hän on esiintynyt mm. Abbadon, Seiji Ozawan ja Yo-Yo Man kanssa Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Estonia-teatterissa pitkään esiintynyt ja nykyisin sen vakituiseen solistikuntaan kuuluva sopraano Helen Lokuta on laulanut lukuisia ooppera- ja oratoriorooleja. Hän valmistui Viron musiikkiakatemiasta 2002 ja on sen jälkeen opiskellut mm. Karlsruhen musiikki- ja oopperakorkeakoulussa sekä osallistunut useille mestarikursseille. Tällä hetkellä hän opiskelee maisterinarvoon tähdäten Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa Jaakko Ryhäsen laululuokalla.

P.S.

Uutuuskirjan Tietäjänainen esittely 4. Matkoja, kursseja ym. – osiossa

Mainokset
Kategoriat:Viro 90 vuotta
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: