Etusivu > tapahtumat > Helsinki-viikko 6-15.6.2008

Helsinki-viikko 6-15.6.2008

Helsinki-viikon kaupunkitapahtumat valloittavat kadut, torit ja puistot torstaista 6.6 sunnuntaihin 15.6. Satamäärin elämyksiä ja ilmiöitä, kohtaamisia ja konsertteja, runoa ja sambaa, taidetta ja tanssia, laivoja ja historiaa, herkkuja ja makuja, rytmiä ja väriä.

Runsaan tapahtumaviikon tarjoavat:

XVIII Helsinki Samba Carnaval värittää keskustan kadut pukuloistolla ja latino-rytmeillä. Ohjelmassa mm. karnevaalikuninkaan ja –kuningattaren kruunajaiset, karnevaalikulkue, karnevaalisamban sm-kisat, viisi sambakoulua, muita tanssikouluja Suomesta ja Ruotsista sekä tähtiartisteja mm. Brasiliasta ja Panamasta.

Helsinki-päivää on vietetty Helsinki-seuran aloitteesta vuodesta 1959 lähtien. Kaisaniemessä mm. lastenorkesteri Moottörin Jyrinä, Apulanta, Olavi Uusivirta ja Riku Niemen orkesteri solisteinaan Anna Abreu ja Jorma Kääriäinen. Töölössä tunnelmoidaan Töölöntorin ympärillä. Seurasaaressa pidetään tantsut jo 50. kertaa. Lyypekinlaiturilla soi koko päivän, esiintyjinä: Stadin Juhlaorkesteri, kitaristi Erja Lyytinen ja tenori Pentti Hietanen. Espalla valitaan perinteiksi muodostuneet Stadin friidu ja kundi ja kuullaan etnomusiikkia.

Itä-Helsingin Kontulan (kts. Wikipedia) Ostarifestarin ohjelma alla (klikkaa)

Maakuntajuhlia vietetään Senaatintorilla 20. kertaa. Juhlavieraana esittäytyy Pohjois-Karjala, sen juureva kulttuuri- ja elinkeinoelämä.

Torin lavalla nyky-karjalaisen esittävän taiteen kirjo tanssia, runonlaulantaa, teatteria ja tietysti musiikkia. Juontajina taiteilija Sari Kaasinen ja keihäänheiton maailmanmestari Aki Parviainen.

Espan lavalla 13-14.6 ja Kaivopuiston Rock, Raina ja Rakkaus-konsertissa sunnuntaina 15.6 raikaa rock ja pop. Puistokonsertissa Värttinä, Ismo Alanko Teholla, 51koodia, Stella, Eläkeläiset ja Susirajan Juhlaorkesteri solisteinaan Jonna Tervomaa, Ilkka Alanko ja Marzi Nyman.

Ruotsalainen Götheborg-purjealus vierailee viikon ajan Eteläsatamassa sekä Suomenlinnassa (14-15.6). Alus saapuu sunnuntai-iltana 8.6. vanhojen purjelaivojen paraatin saattamana Pakkahuoneenlaiturille, mukanaan prinssi Carl Filip. Alus on tarkka kopio 1700-luvun aluksesta ja se on rakennettu vuonna 2005.

Lyypekinlaiturin (Eteläranta, Kauppahalli) Satamafestivaalilla maanantaista 9.6. torstaihin 12.6. esiintyy mm. Charlotte Perrelli, Anna Järvinen, Robert Wells, Jari Sillanpää, Sahara Hotnights, Håkan Hellström, Kaartin Soittokunta, Erja Lyytinen, Pentti Hietanen, DDT Jazz Band.

Klikkaa ohjelma tästä

Suomenlinnassa vietetään 1700-luvun viikonloppua 14-15.6. Tarjolla mm. hovimusiikkia, runoa ja filosofiaa. Teemana on suomalainen kosmopoliitti Kustaa Mauri Armfelt Pariisissa 1784. Lauantaina paroni Lejonspårin musiikkipitoinen ilmainen piknik-konsertti Kustaanmiekassa, illalla konsertti ja tanssiaiset. Sunnuntaina Château Augustassa tanssiaiset ja konsertti pienille prinsseille ja prinsessoille. www.lumieres.fi

Radio Novan Kaivopuiston konsertti 15.6

Mainokset
Kategoriat:tapahtumat
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: