Villa Furuvik

Villa Furuvik ei ole enää Hetasin hallinnassa, mutta kartano ja saunat ovat edelleen vuokrattavissa juhliin ja tapahtumiin.

Lisätietoja ja yhteydenotot: info@villafuruvik.fi tai puh. 0400 485 425.

www.villafuruvik.fi

 
Tarjoamme jatkossa Hetasin jäsenille -10% alennusta tilavuokrista vuoden 2018 loppuun asti.
——————————————————————————————————————————————–

Villa Furuvik on Laajasalon vanhin huvila. Sen uusrenessanssityylisen päärakennuksen rakennutti vuori-intendentti Enok Hjalmar Furuhjelm vuonna 1884. Sen on suunnitellut arkkitehti Karl August Wrede (1859-1943). Arkkitehdin kuuluisimpia töitä ovat Helsingin keskustassa Pohjoisesplanadi 35 rakennus, Tampereella Näsilinna ja Turussa vanha pääkirjastorakennus. Kaupunginmuseon mukaan Villa Furuvikin rakennus on säilynyt hyvin alkuperäisessa asussaan ja arkkitehtuuri on harkittua ja viimeisteltyä.

Päärakennuksesta on upea näköala itään jopa avomerelle asti. Rannan toisella puolella sijaitsee Santahaminan saari.

Päärakennuksessa on asuintiloja kahdessa kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa on kuisti, sali ja kaksi huonetta, erkkeri, keittiö ja eteinen sekä 2 WC:tä. Toisessa kerroksessa on tupakeittiö, viisi makuuhuonetta ja wc. Yhteensä rakennuksessa on lämpimiä tiloja 282 neliömetriä.

Furuvikin huvilaan kuuluu myös erillinen asuinrakennus, joka on hirrestä rakennettu 1880-luvulla. Se on yksikerroksinen ja sen pinta-ala on 115 neliömetriä.

Tilan alueella on vielä talousrakennus, jossa on varastoja, sauna ja saunatupa. Pihapiirissä on grillikatos ja rannassa erillinen rantasauna, josta on mahdollisuus avantouintiin. Tilalla on kunnostettu hiekkaranta ja se toimii Helsingin kaupungin yleisenä uimarantana.

HYVÄT LIIKENNEYHTEYDET

Furuvikin huvila on Helsingin kaupungin omistama ja sitä ylläpitää Helsinki-Tallinna seura, joka myös vuokraa sitä.

Huvila sijaitsee Helsingin Laajasalossa osoitteessa Furuvikintie 5 ja sinne pääsee Herttoniemestä reittiä Laajasalontie, Hevossalmentie, Keulakuvantie, Furuvikintie.

Joukkoliikenteelläkin huvilalle pääsee, ensin metrolla Herttoniemeen ja bussilla 86 Hevossalmentien pysäkille. Kävelymatkaa on noin 700 metriä.

TILOJA JUHLAAN JA KOKOUKSEEN

Furuvikin huvila sopii erilaisten koulutustilaisuuksien ja kokousten järjestämiseen ja saunailtoihin. Huvila ja sen merellinen ympäristö tarjoaa tunnelmalliset puitteet merkkipäiville ja hääjuhlille. Tilat riittävät jopa 90 henkilön tilaisuuksiin.

Huvilalla on myös yöpymismahdollisuus itsepalveluperiaatteella kohtuullisin kustannuksin. Majoittumiseen on käytettävissä yläkerrassa 17 vuodepaikkaa (osa kerrossängyissä). Lisäksi siellä on tupakeittiö ja WC.

Huvilan varusteisiin kuuluu piirtoheitin, väritelevisio, videot, astiat noin 90 hengelle, iso jääkaappi, laitostasoinen kahvinkeitin ja astianpesukone. Keittiössä on mahdollisuus myös valmistaa ruokaa.

JOUSTAVAT VUOKRA-AJAT

Tiloja voi vuokrata yhdessä tai erikseen. Vuokra-ajaksi voi valita koko päivän (7.00-24.00), päiväajan (7.00-16.00), illan (17.00-24.00). Muista ajoista sovittava erikseen.

Lisämaksusta on saatavissa saunapyyhkeitä ja vuodevaatteita.

Furuvikin huvila
Furuvikintie 5, 00870 Helsinki
Puhelin: 050 4949 119
Sähköposti: furuvikinhuvila@gmail.com

furuvikin-huvila-pohjapiirustus-518x370.jpg

 

laajasalo-degero-kartta.jpg

Historian kirjat tuntevat jo keskiajalta Helsingin pitäjään kuuluneen Degerön saaren, jolla harjoitettiin eräkalastusta. Ensimmäiset asukkaat ovat olleet mm. hämäläisiä retkeileviä erämiehiä, jotka eränkäynnin ja kalastuksen vuoksi hakeutuivat rannikkoseuduille. 1500-luvulla se mainittiin jo saaristokylänä ja vuoden 1796 isojaossa se merkittiin kolmeen osaan jaetuksi. Nämä osat olivat Degerön maakirjakylän muodostaneet Holmgårdin säteritila ja Uppbyn rälssitila, sekä Turholman yksinäinen verotalo.

Vuonna 1798 Holmgård jaettiin neljään tilaan, jotka olivat Degerön säteri, Jollas, Stansvik ja Villinge. 1800-luvun lopulla alettiin saaren tiloista erottaa pieniä asuntopalstoja ja toiseen maailmansotaan mennessä oli palstoja jo yli kolmesataa. Vuonna 1922 julisti valtioneuvosto Degerön kylän, Turholman yksinäistalon ja Villingin saaret taajaväkiseksi yhdyskunnaksi. Alue liitettiin vuonna 1946 Helsinkiin ja Degeröstä muodostettiin erillinen kaupunginosa.

Degerön nimen suomalaiseksi vastineeksi vahvistettiin Laajasalo (1946 kylän nimenä ja 1956 kaupunginosan nimenä), koska täsmällinen käännös Isosaari oli jo Helsingin alueella käytössä. Vuonna 1959 vahvistettiin kaupunginosan osa-alueiksi Hevossalmi (Hästnässund), Jollas, Tahvonlahti (Stansvik), Tullisaari (Turholm) ja Yliskylä (Uppby).

Mainokset
%d bloggers like this: