Toimintasuunnitelma

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2011
Hallituksen esitys 20.11.2010

1  HELSINKI-TALLINNA KAUPUNKI- JA KANSALAISYHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN

Seura pyrkii toimimaan kolmannen sektorin edustajana kaupunkien välillä ja tuomaan mukaan tavallisen kansalaisen ja kulttuurisen näkökulman. Näin laajennetaan ja syvennetään sitä yhteistyötä, joka on jo käynnissä virallisten tahojen välillä.

Seura toimii talkootyön varassa ja sen resurssit ovat tästä syystä rajalliset ja pitkälle jäsenkunnan oman aktiviteetin ja kiinnostuksen varassa. Yhteistyötä eri ammatillisten ja henkilöjärjestöjen ja tietenkin erityisesti muiden Viroseurojen kanssa pyritään edelleen tiivistämään, jotta päällekkäisyyttä vältettäisiin ja voitaisiin löytää uusia harrastuspiirejä, joita Viroyhteistyö kiinnostaa.

Mahdollisuuksien mukaan luodaan ja ollaan edelleen kehittämässä Helsingin ja Tallinnan kaupunkien yhteisiä koulutus- ja kehittämisprojekteja. Seura on ollut aktiivinen erityisesti sosiaalisektorilla mutta se on järjestänyt myös Tallinnan edustajille tutustumista suomalaiseen elinkeinoelämään ja kaupunkiemme erilaisiin rooleihin. Vastaavasti on haettu suomalaisille elinkeinoalan järjestöille yhteyksiä Tallinnaan. Tätä työtä tullaan jatkamaan ja kehittämään.

Vanhustyön ja laitosten välistä jo vakiintunutta yhteistyötä edistetään. Tallinnan Kehitysvammaisten Nuorten Opetuskeskus ”Juks”:n kanssa pyritään jatkamaan yhteistyötä erityisesti Taiteiden yön yhteydessä ja mahdollisesti muutenkin.

Lastenleiritoimintaa suunnitellaan muutettavaksi kummipaikkamme Raplassa olevan Eidapere oppilakodun ja Laajasalon opiston kanssa tehtävään yhteistyöhön. Alustavasti on jo keskusteltu mahdollisesta Laajasalon opiston oppilaiden mukana olosta ja Söprusklubilaiset antaisivat tässä uudessa mallissa asiantuntija-apua. Leirin pitopaikkana olisi edelleen Furuvik.

Kulttuuriyhteistyössä järjestetään edelleen matkoja Viroon ja muihin Baltian maihin.

Kummijärjestelmätoiminnan jatkaminen Raplassa olevien Eidapere opilaskodu ja Kehtna hooldekodu kanssa. Johtaja Rein Järvikin kanssa on sovittu, että heidän kotinsa ovat  meidän yhdistyksemme kummipaikkoina.  Tarkoituksena on tukea heidän toimintaansa erilaisin avustuksin , keräyksin. ja vierailuin. Nyt uutena yhteistyömuotona tulisi mukaan lasten leiritoiminta.

Aiempien toimintasuunnitelmien mukaan esillä on  mm. ajatus löytää ja kehittää kaupunkien ja yritysten eri toimialueille yhteistyöryhmiä, joissa seuran jäsenet olisivat aktiivisia. Samoin tutkitaan mahdollisuudet Kaksoiskaupunki-idean vahvistamisesta ja selkiyttämisestä.

Seura osallistuu kansalaiskeskusteluun Rail Balticaa ja Suomenlahdentunnelia koskevissa asioissa tarpeen mukaan ja tukee jäsentensä aktiivisuutta tehdä samoin.

Toimintavuoden aikana aloitetaan valmistelut seuramme 20vuotisjuhlia varten nimeämällä juhlatoimikunta, joka suunnittelisi tätä tapahtumaa yhdessä hallituksen kanssa.

2  YHTEISTOIMINTA MUIDEN YHDISTYSTEN KANSSA

Yhteistyötä kehitetään erityisesti Tallinn -Helsingi Sõprusklubin kanssa mutta pyritään tukemaan vastaavan toiminnan laajentamista ja kehittämistä Tallinnassa tallinnalaisilla asiantuntijajäsenyyksillä omassa seurassamme. Pääkaupunkiseudulla ja sen lähialueilla toimivien vastaavien yhdistysten yhteistoimintaa  kehitetään. Suomen Viroyhdistysten liiton (SVYL) jäsenpalveluja hyödynnetään. Vuoden aikana pyritään määrittelemään yhteistyö siten, että se olisi jatkuvaa ja nykyistä selvästi aktiivisempaa. Furuvikiä pyritään kehittämään SVYLin ja siihen kuluvien paikallisten yhdistysten yhteiseksi toimintapaikaksi.

3  HALLINTO

Yleisinä kokouksina pidetään sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset. Hallitus kokoontuu tarvittaessa. Hallitus asettaa ja nimeää Furuvikin hoitokunnan toimikaudekseen. Asetettujen toimikuntien työtä jatketaan ja uusia pyritään muodostamaan jäseniä kiinnostaville aihealueille. Talkootoiminta on edelleen keskeinen periaate jäsenpalvelujen synnyttämisessä.

4  JÄSENET

Jäsenpalvelumaksu on 20 euroa/hlö ja 170 euroa/yhteisöjäsen.
Ajankohtaiseen teemaan keskittyviä jäseniltoja järjestetään säännöllisesti. Teemailtoihin 3-5 kpl pyritään saamaan alustaja Viroa käsittelevistä ajankohtaisista aiheista.
Jäsenpalveluita pyritään kehittämään edelleen jäseniltä tulevien ideoiden ja toiveiden mukaan.
Uudet jäsenet saavat SVYL- kortin .

5  VIESTINTÄ

Jäsenille jaetaan vähintään 4-6 tiedotetta. Ne jaetaan pääsääntöisesti sähköpostitse. Vuoden alussa julkaistaan HETAS- info, joka lähetetään kirjeitse kaikille jäsenille. Viestintää, kotisivujen päivittämistä ja sisältöä kehitetään edelleen. Kotisivuille laitetaan aina tarkemmat tapahtumatiedot ja mahdolliset muutokset tapahtumista. Kotisivujen kuvagalleriasta löytyy valokuvat eri tapahtumista .  Kullekin harrastusalalle asetetut toimikunnat vastaavat oman toiminta-alueensa viestinnän sisällöstä.

6  KULTTUURI- JA NUORISOTOIMINTA

Tallinnalaisen, virolaisen ja baltialaisen kulttuurin esittelyä Helsingissä edistetään ja yhteydenpitoa Tallinnaan kehitetään.  Pyritään olemaan aktiivisesti muka muiden pääkaupunkiseudun yhdistyksien järjestämissä taide- kulttuuri yms. tapahtumista.. Kesällä pyritään järjestämään lastenleiri kummipaikkamme lapsille.

Helsingin Taiteiden yö- hankkeeseen elokuun lopulla osallistutaan jälleen järjestämällä Furuvikissä Naapurit kohtaavat taiteiden yössä -tapahtuma. Tapahtumassa pyritään esittelemään Viron ja muiden Baltian maiden kulttuuria. Tapahtuma suunnataan erityisesti Furuvikin naapuriston lapsiperheille. Tapahtuma järjestetään yhdessä SVYL: n ja muiden pääkaupunkiseudun Viro-seurojen kanssa.

7  MATKAILU

Jäsenten kiinnostuksen mukaan järjestetään harrastusmatkoja Tallinnaan,  muualle Viroon ja Baltian maihin. Tuetaan Tallinnan kaupungin henkilökunnan vierailuja Helsinkiin ja Suomeen.

Perinteinen pyöräretki Viroon järjestetään keväällä. Pyöräretkelle osallistuvat myös Sõprusklubin edustajia.

Suunnitellaan  matka jo perinteiseen Leigo – järven musiikkitapahtumaan. Matkan aikana tutustutaan matkareitin ja Tarton kaupungin nähtävyyksiin.

8  JÄSENTEN VIRKISTYSTOIMINTA

Jäsenten virkistykseksi ja viihdytykseksi järjestetään erilaisia tapahtumia, joista ilmoitetaan tarkemmin tapahtumakalenterissa, jota pidetään ajan tasalla mm. kotisivuillamme.

Jäsenille ja heidän ystävilleen järjestetään kesällä saunailtoja.

Erityisesti jäsenperheiden lapsille järjestetään jälleen laskiaisrieha liukumäkineen, hernekeittoineen ja laskiaispullineen.

Talviuinti jäsenille jatkuu. Keväällä suunnitellaan ja tiedotetaan erikseen avantouintien seuraavan vuoden järjestelyt saatujen kokemusten ja palautteen perusteella.

Pyöräilymatka Viroon järjestetään perinteisen tavan mukaan keväällä.

Uutena  tapahtumana on suunniteltu järjestettävän lavatanssitapahtumia Furuvikissä.

9  FURUVIKIN HUVILA

Huvilan vuokrauksesta tehdään uusi vuokrasopimus. Vuokrasopimuksen vastuujakotaulukossa selkiintyy huvilan kunnostuksen muutokset.
Huvilan käyttö on ollut varsin tiivistä. Toimintaa jatketaan, pyrkimällä erityisesti tehostamaan käyttöä sesonkiajan ulkopuolella. Huvilan varustusta ja palveluja kehitetään. Korjaustoimet ja käyttötoiminta rahoitetaan vuokratuloilla. Uudessa vuokrasopimuksessa suuremmat kunnostus – ja korjaustoiminnot siirtyvät Kiinteistöviraston tilakeskukselle.

Talon ylläpidosta ja kehittämisestä huolehtii hallituksen toimintakaudekseen kerrallaan nimeämä Furuvikin hoitokunta.

10  SEURAN TALOUS

 

Kulunut vuosi on seuran talouden kannalta ollut varsin yllätyksetön. Myyntitulot jäänevät jonkin verran  alla vuoden 2010 budjetin ( 37.800€). Myyntibudjettia onkin jonkin verran maltillistettu 37.500 €.

Kulupuolen myönteisen kehityksen syynä ovat maltilliset kiinteistön kunnossapito – ja ylläpitokulut vaikeasta pakkas – ja lumitalvesta huolimatta. Ongelmana on edelleen arkipäivien myynti varsinkin talvikuukausina sekä majoitustilojen vuokraus.

Vuoden 2011 on budjetoitu päärakennuksen ja muiden kohteiden perusparannuksiin yhteensä 7100€

 

Liikuntaviraston kanssa solmittu Furuvikin rannan hoito- ja valvontasopimus on uusittu ja voimassa 1.1.2011-31.12.2013.

 

Avantouinti  aktiivisuus on vähän laskenut jäsenistössä. Varsinkin miesuimareiden määrä on pudonnut huolestuttavan pieneksi. Keväällä pitääkin tarkastella toimintaa ja aukioloaikoja varsin kriittisesti.

Taiteiden yö meni taloudellisilla järjestelyiltään odotusten mukaisesti. Pienen rahallisen voiton lisäksi osa makkara ym. tuotteista jäi talkoo – ja kokouskäyttöön .

Hallitus on kuitenkin huolestunut jäsenistön ikääntymisestä ja yrittää aktiivisesti löytää uusia keinoja uusien, nuorten jäsenien saamiseksi seuraamme. Tätä varten pyrkimyksenä on tehdä pienimuotoinen erillinen esite jaettavaksi Furuvikin asiakkaille ja muille tahoille.

 

Mainokset
  1. Panu
    31.08.2014 11:14 am

    Ette voi olettaa, että saatte uusia jäseniä, jos toimintauunnitelmanne on vuodelle 2011 hallituksen esitys.

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: